Amandan vuosi kuvin

04.08.2019

Uusi Pitsimissi on jo valittu, mutta nyt on vielä aika katsoa taaksepäin kuluneeseen vuoteen. Se on ollut ihanan Amandan vuosi ja se on kulunut hirmu nopeasti.

Uuden Pitsimissin kohtaaminen ihmisten kanssa tapahtuu ensimmäisenä Mustan Pitsin Perjantaina, kun hän kulkee Vanhan Rauman katuja ja osallistuu tapahtumaan koko päivän.

Paljon enemmänkin olisi ihania kuvia Amandan ja ihmisten kohtaamisista, ihan kaikkia ei voi laittaa tähän, että mahtuu muutakin.

Tänä vuonna meillä oli ilo kulkea upean kolmikon kanssa; Pitsiprinsessamme Mariangel ja Essi olivat seuranamme osan perjantaita.
Myös juontajamme Viivi Pumpanen oli seurassamme jonkin aikaa, seuraten mm. Amandan nypläystä.

Pitsimissi osallistuu perinteisesti nypläyksen nopeuskilpailuun, jossa osallistujat Pitsimissiä lukuunottamatta ovat jo tämän arvostettavan käsityötaidon osaajia pitkältä ajalta. Amanda taas, kuten muutkin Pitsimissit, sai vain lyhyen opetuksen ennen nypläyskilpailua.

Nypläys sujui Amandalta ennennäkemättömän upeasti, ensimmäinen Pitsimissimme joka ei jäänyt kisassa viimeiseksi. Saa nähdä kuinka kauan Amandan nimissä on Pitsimissien ennätys :)

Amanda istui myös Aksun Riksan kyydissä Vanhan Rauman kaduilla - se oli hauska kyyti.

Yhtenä pitkäaikaisena yhteistyökumppanina on toiminut Silmäoptikot Palmu. 

Palmulla on aina mukava käydä, joten siellä kävimme tietysti myös Mustan Pitsin Perjantaina

Kävimme tervehtimässä myös Arispo.com -paitapainoa, josta finalistit saivat Rakastunut Raumaan -kassit.  Luonnollisesti myös Boutique Cameo, Kukka Shop Rosa ja Kultasepänliike Helkelä ovat paikkoja joissa kävimme. Meillä on ollut ilo saada yhteistyökumppaneita, joiden kanssa viihtyy.

Bränvahdit ovat entisaikojen palovahteja, heidän kanssaan Pitsimissimme on nähty joka Mustan Pitsin perjantaissa, niin tänäkin vuonna. Amanda opetti myös näille entisajan herroille nykyajan selfie -kulttuuria :)

Kaikenlainen saastus ja tahraaminen on ankarasti kielletty 20 mk:n sakon uhalla


Kuvia otettiin tietysti myös pitsikehyksessä kuin Rauman kaduillakin, erityisesti sillä Suomen kapeimmalla, Kitukrännillä

Tavata piti tietysti aito Rauma Flikk. Myös Raumanpitsikehykset kuuluivat kuvattaviin, Amanda sai samanlaiset voittonsa kunniaksi.

Kuvassa hienosti esillä myös Bella -sarjan kaulakoru, kiitos Kultasepänliike Helkelä ja Lumoava Finland.

Lähes heti Pitsiviikon perään Raumalla on jääkiekkotapahtuma, Pitsiturnaus, jossa Pitsimissi yleensä vierailee haastateltavana ja palkintoa jakamassa sekä muuten vaan tapaamassa ihmisiä.

Piipahdimme jo samana iltana Lapin Löylypäivillä, Patolammen Partaalla. Seuraavan päivän vietimme Rauman kaupungin pisteellä "Lappi on auki" tapahtuman merkeissä. Kävimme myös Kivikylän kotipalvaamossa sekä K-Market Lapinpadassa yhteistyökummaneita tervehtimässä.

Amanda oli, kuten muutkin Pitsimissit mukana monenlaisessa tapahtumassa Raumalla, myös Tonttujen yö kuului tietysti näiden joukkoon.

Tonttujen Yönä Amanda kierteli Vanhan Rauman alueella pääosin jalan, mutta myös hevonkyydillä. Ilta kului tuttuja tavaten, nypläystä hänelle opettanut Tarmo Thorström löytyi nypläystyynyn kanssa Silmäoptikot Palmulta. 

Illan kruunasi näyttävä ilotulitus.

Matkamessuilla Amanda edusti Rauman osastolla ja tapasi Naantalin Muumimaan asukkaitakin samalla :)

Matkamessuilla on aina kiva tunnelma ja Pitsimissin on mukava kertoa kauniista Raumasta ja sen monipuolisesta tapahtuma- ja kulttuuritarjonnasta, matkailukohteita unohtamatta. Raumallahan on Unescon maailmaperintökohteitakin kaksi; Vanha Rauma ja pronssikautinen hauta-alue Sammallahdenmäki.
Ja sen lisäksi aivan upea saaristo ja merenrantakohteet.

Kiitos Amanda missivuodestasi, olit ihana Pitsimissi ja hoidit kaikki tehtäväsi hienosti. 

Parasta on se että vaikka Amanda ei enää ole hallitseva Pitsimissi, tiedämme että varmasti tulemme näkemään ja olemaan yhteydessä edelleen.

Parasta Pitsimissikilpailun järjestämisessä on tutustuminen upeisiin, ihaniin ja ainutlaatuisiin ihmisiin ja saada ikäänkuin uusia tyttäriä joka vuosi.

Kiitos Amanda!