Juhlavuoden hyväntekeväisyyslahjoitus

11.12.2017

Järjestimme 40 kruunatun Pitsimissin kunniaksi juhlavuoden aikana kaksi Pitsimissikahvilaa ja yhden isomman juhlagaalan, joista kaikki tuotto kerättiin yhdelle pankkitilille. Saimme mukaan niin paljon yrityksiä ettei meidän tarvinnut kattaa vuosittain järjestettävän kilpailun käyttövaroista kuin loput pienet sekalaiset kulut ja pystyimme lahjoittamaan kaikki saamamme myyntitulot kahviloista, gaalan pääsylipputulot, mainostulot sekä huutokaupan tulot yhtenä pottina ilman että meidän olisi tarvinnut vähentää tästä summasta mitään kuluja.

Suomen Punaisen Ristin Rauman osasto on aikanaan, vuonna 1978 perustanut Pitsimissikilpailun ja olikin enemmän kuin luonnollista että otimme heihin yhteyttä kun mietimme lahjoituksen saajia. Nämä ihanat ihmiset olivat gaalan keittiössä hoitamassa tarjoilun ja he ottivat sydämen asiakseen miettiä lahjoituksen kohteen. Päädyimme yhdessä heidän kanssaan siihen, että rahat ohjataan raumalaisille omaishoitajille ja lapsiperheille virkistykseen. He ovat henkilökohtaisesti etsineet oikeat saajat ollen yhteydessä kaupungin eri tahoihin neuvolasta sosiaalitoimistoon. He vievät henkilökohtaisesti lahjakortit perille ja huolehtivat että ne ovat sellaisia jotka tulevat tarpeeseen ja näin ollen myös tulevat käytetyksi. Kun itse olemme tehneet työtä kerätäksemme rahat, on ollut ilo nähdä miten hyvin he ovat huolehtineet siitä että kaikki on mennyt perille sinne minne se on tarkoitettu. Huomasimme heti, että olimme todella tehneet oikean valinnan kun valitsimme SPR:n Rauman osaston yhteistyökumppaniksemme. Iso kiitos heille!

Salla hoiti hienosti niin juonnot kuin puuronkin tarjoilun
Salla hoiti hienosti niin juonnot kuin puuronkin tarjoilun

Rauman SPR järjestää joka vuosi Ikäihmisten adventtijuhlan, jossa on Joulun henkeen sopivaa ohjelmaa, joulupuuroa sekä tietysti joulutorttua ja kahvit. Saimme osallistua Pitsimissimme Ulrikan kanssa jo viime vuonna tähän juhlaan, tänä vuonna oli ilo olla mukana Sallan kanssa. 

Puurossa tietysti oli myös manteli ja kuinka ollakaan sen sai juuri puheen pitänyt pastorimme Satu Salminen, jolle perinteiseen tapaan lahjoitettiin mantelista suklaalevy.

Osanottajia juhlaan oli tänäkin vuonna runsainmitoin ja tunnelma oli juuri sellainen kuin Joulun alla tulee ollakin, myös puuro ja torttukahvit maistuivat.

Puuron ja kahvin lisäksi kuulimme sekä lauluja että runoesityksiä sekä tietysti seurakunnan puheenvuoron, olihan kysymys Adventtijuhlasta ja Joulun odotuksesta

Viimein oli myös meidän vuoromme ylättää yleisö ja kertoa lahjoituksestamme. Oli kunnia saada esiintyä tämän yleisön edessä ja kertoa siitä miten olimme päättäneet kerätä rahaa ja luottaa se SPR:n Rauman osaston toimitettavaksi eteenpäin niille jotka sitä tarvitsevat. Olikin yksi erityisesti mieleenjäävistä hetkistä elämässäni kun sain juuri näille ihmisille kertoa että saimme kokoon 4.760 euroa ja kaikki lyhentämättömänä nyt luovutetaan hyvään. 
Puheenvuoroni jälkeen Salla ojensi lahjoituksen Rauman osaston puheenjohtaja Tuija Eskeliselle.

Meille iloisena yllätyksenä saimme SPR:n Rauman osaston viirin Dentelle Raumalle.
Tämä viiri pääseekin kunniapaikalle.

On hienoa että näitä Adventtijuhlia järjestetään, niiden tarpeellisuudesta kertoo osallistujien runsas määrä. Olemme iloitus kun olemme voineet olla mukana juhlasa.
Iso kiitos yhteistyöstä tässä projektissa SPR:n Rauman osastolle. 

Nykypäivän hektisessä ilmapiirissä on hienoa tehdä yhteistyötä sellaisten ihmisten kanssa jotka aidosti välittävät toisista ihmisistä.

Juhlavuoden isoin ponnistus on osaltamme ohi, saimme kerättyä mukavan summan rahaa, joka oli ilo luovuttaa hyvän tarkoitukseen Raumalaisille. Tältä osin juhlavuotemme on ohi, mutta emme toki unohda hyviä asioita tulevaisuudessakaan.

Joulun rauhaa kaikille

Riikka