Kiian vuosi kuvin

01.07.2022

Kiian pitsimissivuosi oli täysin erilainen kuin seitsemän häntä ennen valitun Pitsimissin. Se oli lähes puolta lyhyempi eikä siihen kuulunut ollenkaan niitä perinteisiä asioita joista blogissa normaalisti näette kuvina. Ei ollut Mustan Pitsin Yötä eikä messuja. Mutta ihana Pitsimissi oli ja on edelleen.

Koska vuoden 2020 Pitsimissin valinta ja julkistus tapahtui vallitsevan tautitilanteen vuoksi vasta joulukuussa, juhlistettiin kruunausta vuoden 2021 alussa. Siitä tilaisuudesta kertoikin edellinen blogikirjoituksemme.

Tässä kirjoituksessa katsellaan kuvia siitä mitä kaikkea Kiia ehti lyhyeksi jääneen vuotensa aikana kuitenkin Pitsimissinä tehdä.

Vaikka kuvat otettiinkin talvella, onhan näissä silti ihana kesän tuntu.
Sellainen kuin yleensä Pitsimissin ensimmäisissä kuvissa on!

Kuvauspaikkana toimi aivan upea Marela, joka on varakkaan laivanvarustajaperheen kotimuseo. 

Hiukset kuvauksia varten laittoi tietysti Pitsimissin luottokampaamo Tukkapaja ja asut kuvissa ovat Boutique Cameo:sta, sieltähän ne parhaat asut pitsimisseille löytyvät.

Marela olikin kaunis ja juuri sopivan arvokas kuvausympäristö näille upeille kuville. Ympäristö ja Cameon upeat asut täydensivät toisiaan ja sopivat molemmat niin täydellisesti Kiialle.

Kiitokset näistä kuvauksista Tukkapajalle, Cameolle sekä tietysti Rauman kaupungille ja Rauman museolle, että saimme tulla ja kuvata tiloissanne.

Kiian kruunaushetki ajoitettiin Raumalla toteutetun upean Lumen -valoviikon aikaan, joten luonnollisestikin kävimme kuvailemassa myös Lumenia Kiian kanssa.

Vanha Rauma on ollut maailmaperintökohde jo vuodesta 1991
Vanha Rauma on ollut maailmaperintökohde jo vuodesta 1991

Tiesitkö muuten että Sarlot -nimisen artistin takaa löytyy upea ääninen Kiia? Otimmekin samalla matkalla muutamia kuvia paitsi Pitsimissistämme Kiiasta, myös upeasta Sarlotista 

Hän esiintyi myös Pitsimissifinaalissa kesällä 2021 Rauman torilla.

Yksi perinteinen kuva joka yleensä otetaan Mustan Pitsin nä Rauman kaduilla kulkiessa on kuva Rauman kuvatuimman naisen Rauma Flikan kanssa. 

Vaikka vuoden 2020 kesä olikin poikkeuksellinen kuva ei jäänyt ottamatta. Kun Kiia vietti aikaa Raumalla toukokuussa kävimme tietysti ottamassa esimerkiksi tämän kuvan ja muutaman muun perinteisen Mustan Pitsin Yön kuvan. Toisen perinteisen kuvan näet ihan ensimmäisenä kuvana tässä kirjoituksessa; Pitsimissi ja pitsikehys.

Yksi perinteinen kuva: Pitsimissi ja Rauma Flikk Kiian asu Boutique Cameo
Yksi perinteinen kuva: Pitsimissi ja Rauma Flikk Kiian asu Boutique Cameo

Toukokuussa 2021 Raumalla pidettiin kaksipäiväinen Vanhan Rauman ja Suomenlinnan yhteinen juhlaseminaari & maailmanperintöfoorumi sen kunniaksi että kumpikin on ollut Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon maailmanperintökohteena jo 30 vuotta. Sekä Vanha Rauma että Suomenlinna ovat olleet kyseisessä luettelossa jo vuodesta 1991 lähtien eli 31 vuotta mutta koronan takia juhlallisuudet siirtyivät vuodella eteenpäin.

Tämä vuosi sopii kuitenkin juhlintaan oikein hyvin koska koko Unescon Maailmanperintöluettelo täytti pyöreät 50 vuotta. 

Tältä samalta listalta löytyvät myös esimerkiksi Rooma, Venetsia, Egyptin pyramidit, Machu Picchu, Iso Valliriutta ja Fujivuori. 

Suomen maailmaperintökohteet kartalla
Suomen maailmaperintökohteet kartalla
Vieraskirjaan merkintä Pitsimissin vierailusta
Vieraskirjaan merkintä Pitsimissin vierailusta
Vanhan Rauman taloilla on kaikilla oma nimi
Vanhan Rauman taloilla on kaikilla oma nimi

Saimme Kiian kanssa tutustua rauhassa tietoon Suomen maailmanperintökohteista sekä tietysti erityisesti Vanhasta Raumasta olevaan tietoon. Näitä rauhallisia hetkiä Mustan Pitsin perjantaina ei Pitsimissillä yleensä ole, joten jotain hyvääkin oli tässä tilanteessa.

Kiitos Kiia arvokkaasta panoksestasi ja siitä että olet meidän oma Pitsimissimme. 


Kiian Rauma -päivien aikana kävimme moikkailemassa yhteistyökumppaneita ja otimme muuten vaan kuvia Rauman kauniissa miljöössä.

Vaikka Kiian vuosi oli lyhyt eikä siihen olosuhteista johtuen kuulunut Matkamessuja tai mitään muutakaan messutapahtumaa, ehdimme kuitenkin ihan kivasti viettämän yhteistäkin aikaa täällä kauniissa Rauman kaupungissa.


Pari missivuotensa viimeistä päivää Kiia vietti Raumalla vuoden 2021 finalistien kanssa ja hauskaa oli. 

Hän oli mukanamme esimerkiksi Työvaatetalon sovituksissa ja ehti vähän itsekin poseerata vaikka olikin sovituksissa finalistien apuna - hyvinhän se kypärä pukee hallitsevaa Pitsimissiäkin.

Ja kun menimme Makikseen pelaamaan minigolfia, hän pelasi finalistien kanssa ja saimmekin paljon hauskaa kuvamateriaalia.

Tähän kuvaan päättyy Kiian missivuosi, mutta meidän oma Pitsimissimme ja missityttäremme hän on luonnollisesti kuten kaikki hänen edeltäjänsä ja tulevat seuraajansakin.

Kiian vuosi jäi lyhyemmäksi mutta se oli silti monipuolinen. Kiia hoiti aivan kerrassaan upeasti muutamat viimeiset päivät ollessaan Raumalla ja jutellessaan finalistien kanssa. Heidän on aina mukavampaa jutella jonkun sellaisen kanssa joka tietää täsmälleen mitä finalistin päässä liikkuu Rauma -päivien aikana.

Kiitos Kiia arvokkaasta panoksestasi ja siitä että olet meidän oma Pitsimissimme.

Lämpimin ajatuksin

Riikka