Pitsimissi 40v Hyväntekeväisyysgaala

03.11.2017

Nyt on meidän hyväntekeväisyysgaalamme juhlittu. Juhla onnistui hienosti, siitä kiitos lukuisille yhteistyökumppaneillemme jotka lähtivät hienosti mukaan tekemään hyvää kanssamme. Oman suuren panoksensa juhlan onnistumiseen toivat upeat esiintyjät ja ihanat vieraat. Olemme Hansin kanssa iloisia, kun vihdoin saimme toteuttaa pitkään suunnittelemamme hyväntekeväisyystilaisuutemme onnistuneesti.

Gaalamme aluksi saimme toivottaa vierat tervetulleiksi lasillisella kuohuvaa, jonka meille lahjoittivat Sparkling Night gaalan järjestävät yritykset. Kiitos Rauman kaupungille Posellin lahjoittamisesta veloituksettomasti käyttöömme. Mukavan tunnelman luomiseksi saimme sinivalot, kiitos Brummi ja Markku Pekonen. Ovella vieraat vastaanotto ja tilaisuuden järjestyksen valvonnasta saamme kiittää Securitasta. Pöydän kattauksiin tarvittavat kauniit kattaustuotteet lahjoitti Rauman Tehopakkaus. Pöytien asettelusta ja käytännön kattauksesta isoa isompi kiitos Marianne Järvenpää ja Henri Lehtinen, ilman teitä aikataulumme käytännön järjestelyissä olisi ollut ehkäpä liian tiukka onnistuakseen. 

Tervetuloa!
Tervetuloa!

Gaalamme ohjelmalehtisessä saimme kertoa vierailemme lyhyesti Pitsimissikilpailun historiasta. Mukaan lähti niin monta vastuunsatuntevaa yritystä, että juuri ja juuri saimme ne lehtisen kanteen, sydämmellinen kiitos kaikille!

Pitsimissikilpailussa valittiin viime kesänä 40. Pitsimissi. Dentelle Raumalle kesän finaali oli viides. Meillä on siis viisi ns. omaa Pitsimissiä. Iloksemme saimme kaikki nämä viisi ihanaa nuorta naista yhtäaikaa vieraaksemme. Heidät puki tähän juhlavaan hyvänmielen hyväntekeväisyysgaalaan hyvä ystävämme Riikka Ikäheimo. Riikka Courture luo pitsistä mitä upeimpia iltapukuja, sydämellinen kiitos Riikalle kun hän lähti mukaan näytökseen ihanien iltapukujensa kanssa.

Riikka kertoi oman yrittäjätarinansa
Riikka kertoi oman yrittäjätarinansa
Upeat missit säteilevät upeissa iltapuvuissa!
Upeat missit säteilevät upeissa iltapuvuissa!

Oma puheeni aloitti gaalamme, oli kunnia saada puhua juuri tässä gaalassa, juuri tämän yleisön läsnäollessa. Oman puheeni jälkeen kuulimme kansanedustaja Kristiina Salosen puheen sekä hallitsevan pitsimissin Salla Valon puheenvuoron. Kiitos Kristiinalle sydäntä lämmittävistä sanoista.

Salla Valo
Salla Valo
Kristiina Salonen
Kristiina Salonen

Emme voi kyllin kiittää niitä raumalaisia yrityksiä, jotka mahdollistivat gaalamme runsaan ja monipuolisen ruokatarjoilun. Kiitos myös Suomen Punaisen Ristin Rauman osaston naisille, jotka huolehtivat tarjoilun käytännön onnistumisesta.

Todella maukkaan tarjoilun jälkeen Hans Lehtinen kertoi gaalayleisölle Pitsimissikilpailun upeasta ja mielenkiintoisesta, jopa hauskastakin historiasta. Kuulimme ja näimme iloisia videotervehdyksiä menneiden vuosien voittajilta, jotka eivät pystyneet gaalaamme osallistumaan. Saimme ihailla vuoden 2013 Pitsimissimme Milla Romppasen laulua ja kuulla hänen kokemuksiaan Miss International Beauty kauneuskilpailusta. 

Musiikkia ja mukavaa tarinaa kuulimme myös Pitsimissi 2000 Riina Peltosen (Elo) ja Markus Peltosen esittämänä. Kiitos kun avasitte tarinaanne ja ilahdutitte meitä hyvällä musiikkiesityksellä!

Upea Riina!
Upea Riina!

Seuraavaksi saimme nauttia upeasta muotinäytöksestä, jossa malleina toimivat viime vuosien pitsimissikilpailun finalistit, pari Pitsiprinsessaakin oli mukana. Haluamme korostaa että kukaan näistä ihanista nuorista naisista ei saanut mitään korvausta siitä että käyttivät koko päivän, muutamat heistä seuraavastakin päivästä osan tähän matkaan. Matkakulut he maksoivat täysin itse, vain yöpyminen oli järjestetty puolestamme Freinet koulun kodinomaisissa tiloissa.

Ensimmäisenä näytöksessä näimme Laura Ann -merkin kestävää kehitystä ja kierrätystä edustavaa muotia, ne on valmistettu kierrättämällä vanhoja verhoja ja kankaita . Laura Hannula on valmistanut asut alunperin näyttötyönään vuoden 2011 Pitsimissikilpailun finaaliasuiksi .
Juuri siksi ne sopivat loistavasti tähän näytökseen. 

Laura Ann
Laura Ann

Pitsimissifinalisteille kauniit ja käytännölliset Rakastunut Raumaan -juuttikassit jo muutamana vuonna valmistanut Arispo.com osallistui myös muotinäytökseemme. Heidän sisääntulonsa näytti miten monipuolinen valikoima asuja ja erilaisia brodeerauksia tai painettuja tekstejä ja kuvia on heiltä mahdollisuus saada.

Arispo.com
Arispo.com

Intersport Rauma puki mallimme mukaviin ja hyvännäköisiin asuihin, joissa on hyvä liikkua. Myös jalkineet tässä sisääntulossa ovat Intersport Rauman valikoimista. Oli mukava katsoa urheiluvaatteita jotka näyttävät hyvältä!

Intersport Rauma
Intersport Rauma

Designhouse Hellapuu on yritys joka suosii suomalaista ja raumalaista työtä. Hellapuu suunnitteli upean Rauma575 juhlatunikan herkullisissa väreissä. Muotinäytöksen kengät tulivat Intersportin sisääntuloa lukuunottamatta V. Valo & kump. kenkäliikkeestä.  Hellapuu ja Valo näyttivät upeasti miten samasta tunikasta kenkätyyppiä vaihtamalla saadaan täysin eri asu ja fiilis. Raumalla kyllä osataan.

Designhouse Hellapuu
Designhouse Hellapuu

Cameo Boutique tarjosi omassa sisääntulossaan naisellista muotia. Cameosta löytyy naisille asuja arjesta juhlaan. Asuhin löytyy Cameosta myös yhteensopivat asusteet. 

Cameo Boutique
Cameo Boutique

Kun nainen Raumalla tarvitsee hyvännäköisen uimapuvun tai istuvat alusvaatteet sopivalla twistillä, hän menee Alusasuliike Helmeen. Helmi puki mallimme näyttäviin alusasuihin

Alusasuliike Helmi ja V. Valo & kumppaneiden mukavat kotitossut
Alusasuliike Helmi ja V. Valo & kumppaneiden mukavat kotitossut

Muotinäytöksessä näimme asukokonaisuuksia yrityksiltä: Laura Ann, Arispo.com, Rauman Intersport, Designhouse Hellapuu, Cameo Boutique sekä Alusasulikke Helmi.
Näytöstä täydensivät Kultasepänliike Helkelän säihkyvät Lumoava -korut, Silmäoptiko Palmun muodikkaat Fendi -kehykset, V. Valo & kumpp. kenkäliikkeen laadukkaat jalkineet ja Laukku Salmisen kauniit laukut.
Sekä muotinäytöksemme mallien että viiden ihanan pitsimissimme upeat kampaukset taikoi tuttuun luotettavaan tyyliinsä Sari Tukkapaja. Kauniit kukat mallien hiuksissa kuten myös tilan somisteena tulivat tietysti Kukka Shop Rosasta, Rauman parhaasta kukkakaupasta.

Silmäoptikot Palmu, Kultasepänliike Helkelä, Laukku Salminen
Silmäoptikot Palmu, Kultasepänliike Helkelä, Laukku Salminen
Näytöksen jälkeen mallit innostuivat vielä esittelemään Laukku Salmisen kauniita pikkulaukkuja
Näytöksen jälkeen mallit innostuivat vielä esittelemään Laukku Salmisen kauniita pikkulaukkuja

Muotinäytöksen lopuksi näimme vielä upeat pitsijuhlapuvut viiden pitsimisimme yllä.
Riikka Ikäheimo kertoi oman tarinansa upeiden luomustensa takana.

Koko tilaisuuden juontajana ja huutokaupan vetäjän toimi omaan luotettavaan tyyliinsä juontaja ja mediapersoona Pepe Jürgens

Kuvaan Pitsimissien, mallien ja Pepe Jürgensin kanssa nappasimme myös vuoden 2010 Pitsimissin, upean Viivi Niemelän
Kuvaan Pitsimissien, mallien ja Pepe Jürgensin kanssa nappasimme myös vuoden 2010 Pitsimissin, upean Viivi Niemelän

Monipuolisen näytöksen jälkeen saimme nauttia suussasulavista Pitsimissileivoksista, jotka juhlaan oli valmistanut Passen Konditoria.
Leivoksen on suunnitellut Pitsimissi 2007 Hanna Östman

Kahvin jälkeen oli ohjelmassa vielä hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa myytävänä olivat Viivi Pumpasen ja Posseporukan lahjoittama tuotekassi, Cameo Boutiquen upea juhlamekko, Tarmo Thurstömin lahjoittama aito nyplätty riippumatto , Mustan Pitsin yön pukukilpailuun aikanaan tehty puku Marja Peijarinniemeltä,  sekä JL-Traden lahjoittama risteily saunalautalla.
Kiitos kaikille lahjoittajille.

Nyplätty riippumatto
Nyplätty riippumatto
Marjaana Savila huusi itselleen Cameo Boutiquen iltapuvun
Marjaana Savila huusi itselleen Cameo Boutiquen iltapuvun
Illan musiikista vastasi Toni Järvinen, Domino Night Club
Illan musiikista vastasi Toni Järvinen, Domino Night Club

Tilaisuuden lopuksi otettiin kuvia erilaisissa kokoonpanoissa ja mukavaa oli.

Gaalassa tärkeää oli kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen, mutta tärkeää oli myös luoda onnistunut juhla, jolla kunnioitimme myös menneiden vuosien pitsimissejä ja jossa vieraat viihtyivät.
Tässä onnistuimme. Kiitos kaikille sen mahdollistaneille.

Juhlamme onnistumisessa mukana olivat myös kaikki ne yritykset jotka osallistuivat tuottojen kerryttämiseen logojensa näkyvyyttä vastaan. Video kaikista mukana olleista yrityksistä löytyy Facebook sivuiltamme:
https://www.facebook.com/pitsimissi/videos/1714190538600192/

Gaalamme onnistui. Se toi yhteen samanhenkisiä ihmisiä, jotka yhdessä halusivat tehdä hyvää. Kiitos ihan jokaiselle yritykselle sekä kaikille tilaisuudessa mukana olleelle, teitte hyvän mahdolliseksi.

Vielä sydämellinen kiitos kaikille, palaamme aiheeseen vielä kun on aika luovuttaa kerätyt rahat.

Riikka