Ulrikan vuosi sanoin ja kuvin osa 1/2

03.07.2017

Kesän Pitsimissikilpailu lähestyy taas, finalistit julkaistaan jo pian. Nyt on siis hyvä aika muistella vielä hallitsevan Pitsimissin vuotta. Kirjoittelen tekstin parissa erässä, jotta mukaan mahtuu kivasti myös kuvia. Tänä vuonna kiertelimme Raumaa keskiviikkona 27.7.2016 sekä torstaina 28.7.2016 jolloin myös oli finaali Savilanpuistossa. Oheisissa kuvissa on nopea läpileikkaus Ulrikan vuodesta, toki monesta tapahtumasta olisi ollut paljon kuvia, Mustan Pitsin yö olisi tarjonnut vaikka mitä upeita otoksia, mutta jos haluat nähdä kuvia enemmän, katso Pitsimissin facebook -sivujen kuvagalleriat, tähän ei kaikki kivat otokset mahdu 😉

Raumapäivät ja finaali 

Perinteisesti olemme kiertäneet Rauman kaduilla kahden päivän ajan. Finalistit on esitelty monissa paikoissa. Meidän järjestämissämme Raumapäivissä on ohjelmaan kuulunut mm. Kultasepänliike Helkelän takapihalla pihamarkkinat joissa tytöt on esitelty ja heidän kanssaan on voinut jutella, kuvailla ja saada nimmarikortteja. Kuvassa Ulrikan esittelykierros tältä vierailulta. 

Ulrika finaalilavalla, Cameo Boutiquen ihana mekko, Alusasuliike Helmen kesäisen värikkäät bikinit ja Design house Hellapuun upea paita. Korut Kultasepänliike Helkelä, kehykset / aurinkolasit Silmäoptikot Palmu, hiukset & meikki Sarin Tukkapaja ja Iina Laine 

Jännitys tiivistyy kun Viivi ja Mikael kertovat kuka on Pitsimissi 2016... Ulrika Mäkinen!


Voitto taisi olla Ulrikalle yllätys 😊 

Ja siitä se alkoi - missivuosi. Ihanat: Ulrika & Pitsiprinsessat Annimaria ja Alina
Ja siitä se alkoi - missivuosi. Ihanat: Ulrika & Pitsiprinsessat Annimaria ja Alina
Illan päätteeksi käytiin juhlimassa Ravintola Gotossa hyvän ruuan ja kuohuvan kera
Illan päätteeksi käytiin juhlimassa Ravintola Gotossa hyvän ruuan ja kuohuvan kera

Mustan Pitsin Yö

Koko perjantaipäivä 29.7.2016 on ensimmäinen uuden Pitsimissin "työkeikka" Hän kulkee kanssamme Vanhan Rauman katuja ja liikkeitä vuosittain vähän vaihdellen sen mukaan mitä kaikkea silloin tapahtuu. Toki on tiettyjä rutiineja, käydään radiohaastattelussa, nyplätään pitsiä ja kuvataan yhdessä Brännvahtien kanssa. Mutta nyt en laita niistä kuvia, koska niitä yleensä julkaisemme Mustan Pitsin jutuissa.

Tänä vuonna, kuten monena muunakin vuonna, kävimme katsomassa Rauman Pitsinnyplääjien myymälässä aitoja nyplättyjä pitsejä. Siellä vitriinissä on myös Pitsimissin alkuperäisen kruunun / tiaran kaksoiskappale.  

Mustan Pitsin perjantai on päivä jolloin niin aikuiset kuin lapsetkin lähestyvät tuoretta Pitsimissiä. Hänelle lauletaan serenadeja, huikataan onnitteluja ja halataan. Hänen kanssaan otetaan selfieitä ja muita kuvia. Nimmarikortteja Pitsimissi jakaa tänä perjantaina aina paljon. Lapset poseeraavat mielellään samassa kuvassa hänen kanssaan. Ehkä joku näistäkin tytöistä on joskus itse finaalilavalla? 

Ulrika pääsi todellaan upeaan kyytiin kun Juhlakuljetus G&G kyyditsi häntä kaupungin kaduilla.
Ulrika pääsi todellaan upeaan kyytiin kun Juhlakuljetus G&G kyyditsi häntä kaupungin kaduilla.

Pitsiturnaus

Rauma on jääkiekkokaupunki, se on jokaiselle selvää. Perinteisesti Rauman jäähallissa pelataan Pitsiturnaus. Nimestään huolimatta sitä ei pelata pitsiviikolla, tänä vuonna sepelattiin 5.8.2016. Ulrika oli mukana ja osallistui palkintojen jakoon. 

Palkintojen jako sujui hienosti. Pitsimissi on raumalaisten oma missi, häntä jututetaan missä hän liikkuukin ja niin sen kuuluu ollakin. Meistä on upea juttu että ihmiset tulevat juttelemaan, kertomaan tarinoita tai kyselemään kuulumisia. Pitsimissi liikkuun raumalaisten keskuudessa sekä edustaa Raumaa ja raumalaisia. 😊 Ja luonnollisesti hän vuoden aikana rakastuu Raumaan! 

Juhlapukukuvaukset

Vanhassa Raumassa on aivan mahtava paikka Rouva Mannerin Pikkurivi. Olimme 27.8.2016 kuvaamassa siellä Riikka Ikäheimon käsittämättömän upeita pitsipukuja. Osa kuvista on otettu Jaana Mannerin kodissa, samassa pihapiirissä. Kiitos Jaanakun avasit meille mahdollisuuden näihin kuvauksiin, kiitos Riikka.fi kun tulit pukujesi kanssa ja kiitos Jenni Peräinen Pitsimissi 2015 sekä Ulrika Mäkinen Pitisimissi 2016 kun olitte mukana. Kiitos myös Sarin Tukkapaja molempien naisten kampauksista ja Kultasepänliike Helkelä kauniista koruista.

Tämän vihreän pitsiaamutakin on Riikka myöhemmin lahjoittanut Britney Spearsin käyttöön 😍
Tämän vihreän pitsiaamutakin on Riikka myöhemmin lahjoittanut Britney Spearsin käyttöön 😍
Upeat Pitsimissit 2015 & 2016 😍
Upeat Pitsimissit 2015 & 2016 😍
Lopuksi piti tietysti ottaa kuva myös niin että Pitsimissin perinteinen nauha tuli mukaan kuvaan 😍
Lopuksi piti tietysti ottaa kuva myös niin että Pitsimissin perinteinen nauha tuli mukaan kuvaan 😍

Näistä kuvauksista on erikseen mainittava Ulrikan upea suoritus, hän oli juuri viikko sitten ollut kitarisaleikkauksessa eikä vielä tässä kohdin ollut viikkoon syönyt yhtään mitään. Välillä oli heikkoa edes pysyä pystyssä, mutta kuvauksissa hän tsemppasi niin mahtavasti että kuvista tuli juuri niin kauniita kuin vain hänen kaltaisestaan upeasta nuoresta naisesta tulla voi. Iso kunnioitus hänen periksiantamattomuudelleen ja tahdolleen tehdä hyvää työtä. 💖


Tässä tähän asti, seuraavalla kerralla vielä kuvia ja kerrontaa Wännin synttäreistä, Muotibrunssista, Tonttujen yöstä, Ikäihmisten puurojuhlata ja matkamessuista Ravintolapäivää unohtamatta. Puhutaan myös vähän Ulrikan matkasta Milanoon.

Lämipimin terveisin

Riikka